فناوری بلاکچین عمده فعالیت خود را بر اساس اطلاعات و آزادی آن برای به وجود آوردن یک بازار مالی جهانی مستقل گماشته است بااینوجود این همیشه یک نقطه قوت محسوب نمیشود و بسیاری از پروژههای جدید ایجاد شده در شبکه بلاکچین هدف خود را برطرفکردن این مشکل قرار دادهاند. اوما یا یوما (UMA) شبکه بلاکچین با قدمت کوتاهی است که تاکید زیادی بر ایجاد شبکه متمرکز و امن دارد. یوگا با در راستای ساخت قراردادهای مالی متمرکز است. این ارز دیجیتال آزادی دسترسی به بازارهای جهانی را بزرگترین هدف خود برای ایجاد یک بازار مالی قدرتمند بیان کرده است. باتوجهبه تاریخچه حرکت قیمتی ارز دیجیتال یوما از زمان تولد تا امروز نشان داده است که توانایی جذب سرمایهگذاران را دارد. این مطلب به بررسی ارز دیجیتال شبکه UMA و تحلیل رفتاری نمودار و قیمت این ارز میپردازد.
او ما (UMA) چیست؟
ارز دیجیتال شبکه بلاکچین Universal Market Access که در بازار ارزهای کریپتوکارنسی با نماد UMA معرفی شده است. اوما یا UMA در حقیقت یک پروتکل منبعباز است که مبتنی بر شبکه اتریوم ساخته شده است و تحت عنوان پروتکل UMA توکنهای معادل (Synthetic token) بر بستر قرارداد مالی مستقر در بلاکچین اتریوم قرار دارد. تسهیل در ساختار معماری غیرمتمرکز را میتوان مهمترین هدف در پیادهسازی پروژه ارز دیجیتال اوما UMA دانست ازاینرو که هر کاربر بتواند با دسترسی آزاد در بازار جهانی به بازارهای DeFi دسترسی فراهم شود. به صورتی که کاربر میتوانند در این شبکه با ساخت قراردادهای مالی خود در بستری امن و با حفظ حریم شخصی داراییهای مجازی خود را ایجاد کند.
ارز دیجیتال اوما بهمنظور افزایش دسترسی کاربران به بازارهای مالی جهانی ایجاد شده است. این شبکه باهدف ایجاد منابع معتبر برای زیرساختی باز ایجاد شده است که تحت عنوان پروتکل UMA توکنهای معادل (Synthetic token) ایجاد کند
پروژه اوما مبنی بر قرارداد های مالی وابسته به شبکه بلاکچین اتریوم پیاده سازی شده است. به طور کلی مکانیزم اوما (UMA) با این هدف ایجاد شد که شرایط ساخت و همچنین تأیید قراردادهای مالی برای کاربران و توسعه دهندگان به صورت غیرمتمرکز فراهم شود. این عملکرد شبکه اوما باعث تسهیل تراکنش ها و معاملات در کسب و کارهای مختلف میشود. این فرآیند کمک بزرگی به کاربران میکند تا با استفاده از پروتکل ارز رمزنگاری شده اوما قادر به ساخت محصول مالی مشخص برای خود خوهد بود. این محصولات میتوانند در سطح جهان, به صورت گسترده توسعه و مصرف شوند. این ویژگی هایی که ارز دیجیتالی اوما برای کاربران شبکه بلاک چین ایجاد کرده است موجب خوشبینی به آینده ارز دیجیتال اوما (UMA) برای حامیان شبکه بلاک چین میشود
سازوکار ارز دیجیتال اوما (UMA)چگونه است؟
در توسعه ارز رمزنگاری شده اوما (UMA) براساس چارچوب های استاندارد ERC20 Token تبیین و برنامه ریزی شده است. این ارز دیجیتالی همسوی با سازوکار سیستم اوراکل ایجاد شده است. ازا ین رو در پردازش دادهها بر مکانیزم تأیید داده (Data Verification Mechanism) همواره تاکید دارد. به طور کلی با بکارگیری از این تکنولوژی، سیستم اوما هدفی مبنی بر ایجاد شرایطی برای تسهیل امور کاربر در ساخت داراییهای معادل شده، سریعتر، ایمن و کارا داشته باشد و برای فراهم آوردن آن توجه بر تأیید دادهها (DVM) در این سیستم نقش قابل توجهی در اکوسیستم اوما بازی میکند.
با توجه به این که دادهها در بستر خدمات غیرمتمرکز اوراکل نگهداری میشود و این شامل چارچوبی برای بررسی قراردادهای هوشمند و مدیریت درخواستها است، اوراکل اوما اجازه میدهد که بلاکچین و قرارداد هوشمند با استفاده از دادههای خارج از زنجیره و به روشی غیرقابلاعتماد به یکدیگر متصل شوند. توکنهای مبنی بر شبکه UMA به منظور اطلاعات مربوط به درخواست قیمتی در فرایندی مربوط به قراردادهای هوشمند اوما نتورک کاربرد دارد. در این پروسه کاری رای مربوط به هر توکن این قابلبت را دارد که به صورت آشکار مورد تایید قرار گیرد.
توکنهای UMA از مکانیزم گواه اثبات سهام (PoS) برای ایجاد درخواست و پردازش داده استفاده میکنند و ازاینرو میتوان آن را توکنهای حاکمیتی ERC-20 محاسبه کرد.
ارز دیجیتال اوما چگونه کار میکند؟
همانطور که ذکر شد اوما بر اساس قراردادهای هوشمند فعالیت میکند این بهمنظور تسهیل کار با قرارداد هوشمند برای کاربر است که داراییهای مجازی و طراحی کارپسند و سادهای داشته باشد. ارز دیجیتال اوما UMA از مدل معماری پیچیده مبتنی بر دو جزء اصلی، طرحهای قراردادهای مالی بیارزش و خدمات غیرمتمرکز اوراکل فعال است .کاربر بهوسیله قرارداد هوشمند در این شبکه الگوهایی را در اختیار دارد که قادر به طراحی و توسعه قرارداد مالی و دارایی مجازی است. مکانیزم اوراکل از دو جزء اصلی برخوردار است: سرویس اوراکل خوشبینانه و مکانیزم تأیید دادهها (DVM): مکانیزم تأیید دادهها یا DVM بهمنظور بررسی و حل اختلافات و انحلالها مورداستفاده قرار میگیرد، همچنین این مکانیزم توکنهای مصنوعی را در اختیار کاربر قرار میدهد که پس از انقضای قرارداد در صورت نیاز کاربر برای اموری مانند تسویهحساب مورد استفاده قرار میگیرد. شبکه UMA برای ماندگاری خود به حامیان مالی و انحلال دهندگان به عنوان بازیگران اصلی شبکه متکی است.
بنیانگذاران UMA چه کسانی هستند؟
شبکه بلاکچین Universal Market Access با نام اختصاری UMA در سال ۲۰۱۸ به صورت رسمی آغاز فعالیت خود را اعلام کرد. هارت لام بور و آلیسون لو بنیانگذاران این ارز دیجیتالی هستند که به صورت مشترک در این پروژه فعالیت میکنند:
Lambur یک دانشمند در حوزه کامپیوتر است که درگذشته فعالیتهای حرفهای خود را با آغاز در نقش مدیرعامل و بنیانگذار Risk Labs شروع کرده و مسئول توسعه پروژه UMA است.
لو تحصیلات آکادمیک خود را در رشته اقتصاد و مدیریت از MIT به پایان رسانید. وی فعالیت حرفهای خود را با عنوان معاون گلدمن ساکس آغاز نمود، همچنین به عنوان مشاور در One Daijo که یک پروتکل وامدهی مبتنی بر شبکه بلاکچین اتریوم است، فعالیت میکرد. با تأسیس UMA در کنار Lambur هدف واحدی را دنبال میکنند که ایجاد دسترسی به بازارهای غیرمتمرکز در مقیاس جهانی است و هر کاربر قادر خواهد بود تا داراییهای مصنوعی ایجاد کند.
چه چیزی UMA را منحصربهفرد میکند؟
ارائه یک سیستم دیجیتالی به عنوان واسطه برای دسترسی و ورود به بازار جهانی به عنوان ابزار و منابع لازم برای افراد برای ایجاد قراردادهای مالی و طراحی داراییهای مصنوعی در راستای توسعه UMA قرار دارد. این سیستم باهدف، دموکراتیک کردن بازارهای مالی و کمتر شدن موانع ورود از طریق پروتکل UMA است که به کاربران اجازه میدهد تا مشتقات بازارهای مالی سنتی را اصلاح کنند. با استفاده از پروتکل UMA، امکان ایجاد داراییهای مصنوعی برای افراد وجود دارد و از این طریق میتوان ارزهای دیجیتال، CFD و سایر مشتقات مالی را به توکن تبدیل کرد. در این صورت، کاربران UMA قادر به داشتن دارایی مصنوعی هستند به طور مثال هرکسی میتواند بیتکوین داشته باشد، بدون داشتن رمزارز واقعی. به این ترتیب با کاهش ورود کاربران به دنیای رمزارز، مسیر رشد مؤسسات و افراد با اقتصادهای در حال توسعه باز شده و امکان بهرهمندی از پشتیبانی مالی مبنی بر رمزارز از طریق توکنسازی ایجاد میشود.
چگونه از UMA استفاده کنیم؟
باتوجهبه کاربرد مهم پروتکل UMA برای ایجاد رمزارز مصنوعی هرکسی میتواند از UMA برای ساخت داراییهای مصنوعی و دموکراتیزه کردن شیوه کار بازارهای مالی سنتی به کار ببرد. این پروتکل یک محیط کاربرپسند را برای کاربر ایجاد میکند که در آن امکان ایجاد قراردادهای مالی به سادگی برای هرکسی وجود دارد و از این طریق واقعی دارایی مالی خود را به منظور ایجاد دسترسی به بازار جهانی توکن کنند. در این شبکه شرکتکنندگان که شامل رأیدهندگان میشوند به خاطر حمایت از شبکه از طریق رای دهی، با توجه به ویزان فعالیت فرد و تعداد توکنهای موجود وی، جوایزی کسب اعطا میشود.
معاملات در UMA به چه صورت است؟
در روشهای انجام معامله به صورت سنتی که ما هرروزه انجام میدهیم، دوطرفه معامله با استفاده از تنظیم قرارداد کلیه مسائل و تعهدات و شرایط و هزینهها را در آن ذکر کرده و هر دو طرف معامله شرایط و تعهدات خود را در آن ذکر میکنند. میزان و رقم معامله در نوع قراردادها از طریق واسطههای مالی مانند بانک پرداخت میکنند. بدین صورت هر دو طرف متعهد به انجام معامله مطابق قرارداد میشوند اما در صورتیکه هر یک در انجام معامله کوتاهی نمایند مطابق تعهدات ذکر شده در قرارداد مورد بررسی و پیگیری قرار میگیرد. انجام معاملات مجازی اما با تفاوتهایی همراه است. در معاملات مجازی UMA طرفین معامله قراردادی را تنظیم و به طور کامل تعهدات و شرایط خود را در آن میآورند؛ سپس، هر یک از شرکای معامله درصد مشخصی از میزان قرارداد را در یک حساب مارجین در پلتفرم UMA واریز میکند. این کار برای تضمین انجام قرارداد است. در مرحلهی آخر نیز یک سیستم اوراکل تعریف میکنند. این سیستم از دو بخش تشکیل شده است: خوشبینانه و مکانیزم تأیید دادهها است. از مکانیزم تأیید دادهها برای حل اختلافات و انحلال معاملات استفاده میشود.
نحوه انتخاب کیف پول UMA
باتوجهبه ساختار انجام معاملات بهوسیله ارزهای دیجیتال میدانید برای کار با ارزهای دیجیتال نیاز به کیف پول دیجیتالی است که برای انجام تراکنشها لازم است. برای انتخاب کیف پول مناسب برای ذخیره و نگهداری از UMA ذکر این نکته لازم است که این ارز دیجیتالی یک توکن مبتنی بر اتریوم است، ازاینرو برای انجام تراکنشها و نگهداری و ذخیره از توکن اوما بهترین گزینه استفاده از کیف پولهای مبتنی بر اتریوم که از توکنهای ERC-20 و ETH پشتیبانی میکنند، برای این امر میتوانید از تراست ولت و سایر کیف پولهای مبتنی بر شبکه بلاکچین اتریوم را انتخاب نمایید. در زمان انتخاب نوع کیف پولی که برای ذخیره و نگهداری UMA انتخاب میکنید به مقدار UMA که باید در آن ذخیره کنید و قصد دارید با آن انجام دهید بستگی دارد.
ویژگیهای کلیدی شبکهی ارز دیجیتال UMA
ساخت داراییهای مالی غیرمتمرکز (DeFi): در شبکه UMA هرکسی میتواند بدون محدودیت و کاملاً منصفانه دارایی مالی غیرمتمرکز ایجاد نماید
امنیت بالا: الگوریتم قابل پشتیبانی در شبکهی UMA به شکلی طراحی شده است که قابلیت دستکاری قراردادها در آن وجود ندارد.
افزایش سرعت ایجاد داراییهای غیرمتمرکز: کلیه کاربران در این شبکه میتوانند با هزینه کم و سرعت بیشتری اقدام به ایجاد قراردادها و داراییهای غیرمتمرکز را نمایند.
مزایای شبکهی رمزارز UMA
مزایای شبکهی اوما به شرح زیر میباشد:
قابلدسترس برای هرکسی از سراسر جهان؛
تضمین اجرای کامل قرارداد؛
ایجاد قراردادها با هزینهی کم؛
امنیت بالا؛
عدم امکان دستکاری قراردادها و داراییهای غیرمتمرکز.
درباره اوما
Universal Market Access یا اوما که در بازار ارزهای دیجیتال با نماد UMA معرفی شده است یک رمزارز یا نوعی از دارایی دیجیتالی است که در سال ۲۰۱۸ به طور رسمی معرفی و وارد بازار کریپتوکارنسی شد. عرضه اولیه یا ICO برای این ارز بیش از ۵۲۰ هزار دلار درآمد ایجاد کرد. این ارز رمزنگاری شده دارای ارزش حدود ۱۷۸.۴۳ میلیون دلار در بازار، جایگاه ۱۳۹ در بازار را تصاحب کرده است. این ارز سهم ۰.۰۱ درصدی از کل بازار را به خود اختصاص داده است. این ارز در این لحظه با قیمت ۲.۶۵ دلار هر واحد، با احتساب نرخ تتر ۳۱,۷۵۳ تومان معادل ۸۴,۴۲۱ تومان معامله میشود و حجم مبادلات روزانه آن ۲۰.۶۸ میلیون دلار است. قیمت اوما در ۲۴ ساعت اخیر ۰.۶۴% افزایشیافته است. بالاترین نرخ قیمتی آن در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹(۰۴ February ۲۰۲۱) معادل ۴۱.۲۴ دلار بوده که اخیراً %۹۳.۵۵ پایینتر از آن زمان قرار دارد. تعداد واحدهای در گردش اوما ۶۷.۱۱ میلیون و تعداد کل واحدهای آن ۱۰۱.۱۷ میلیون خواهد بود. در حال حاضر فعالترین صرافی که در آن اوما معامله میشود، صرافی HBTC با سهم %۱۹.۲۷ از حجم معاملات روزانه است. بالاترین قیمت اوما تا سال ۲۰۲۱ به ۴۳ دلار رسیده است.
صرافیهای ارائهدهندهی ارز دیجیتال UMA
اگر قصد خرید و سرمایهگذاری بر روی رمزارز اوما را دارید، در صرافیهای آنلاین زیر میتوانید آنها را خریداری کنید.
۱. صرافی بایننس (Binance)؛
۲. صرافی کوکوین (Kucoin)؛
۳. صرافی کوین بیس (Coinbase)؛
۴. صرافی بیت هامب (Bithumb)؛
۵. صرافی جمینی (Gemini)؛
۶. صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)؛
۷. صرافی آبان تتر (صرافی ایرانی).
خرید (ترید) رمز ارز UMA
برای انجام معاملات با استفاده از ارز دیجیتالی اوما نیاز به خرید اوما دارید. برای این منظور میبایست از طریق صرافیهای بینالمللی اقدام به خرید تتر نمایید. برای خرید تتر نیاز به ایجاد حساب کاربری دارید که برای کاربران ایرانی لازم است ابتدا با انجام مراحل احراز هویت در صرافیهای داخلی حساب کاربری ایجاد نمایید. پس انجام تا هویت میتوانید از راه درگاه بانکی برای خرید تتر اقدام کنید و برای خرید رمزارز اوما مراحل زیر را طی کنید:
صرافی بین المللی که رمزارز اوما را دارد یک پنل کاربری در اختیار شما قرار میدهد که ابتدا در بخش کیف پول (wallet) آدرس کیف پول خود را بردارید. :
سپس آدرس کیف پول خود را در بخش مربوط به انتقال وجه در صرافی داخلی برای انتقال تتر وارد نمایید.
بعد از اینکه تتر وارد کیف پول صرافی شد، شما باید به بخش خریدوفروش رفته و گزینه UMA را انتخاب کنید.
شما میتوانید از دو طریق سفارش محدود (Limit) یا بازار (Market) میتوانید اوما را تهیه نمایید.
همچنین در روش بازار امکان خرید لحظهای تتر وجود دارد. برای این منظور باید بدانید که قیمت خرید، پایینترین قیمتی که توسط فروشندگان ارائه شده است.
در مکانیزم سفارش محدود قابلیتی ایجاد شده است که کاربر قادر به تعیین قیمت داشته و در صورتی که فروشندهای قصد فروش با قیمت مشخصی که در نظر دارد؛ داشته باشد، مطابق برنامه ریزی که در سیستم صورت گرفته کاملا خودکار آن را خریداری کرده و به کیف پول دیجیتال کاربر متقل خواهد کرد.
جمع بندی
رمزارز UMA یکی از اولین پروژههایی است که در حوزه بلاکچین توانسته است با موفقیت مسیر روبهرشدی را طی نماید. این پلتفرم امکان انجام معاملات هوشمند غیرمتمرکز را به کاربران میدهد. با پیشرفت و افزایش محبوبیت این معاملات مبتنی بر اوما، امکان رشد و توسعه رمزارز اوما در آینده بسیار زیاد است؛ زیرا، برای استفاده از خدمات رمزارز اوما نیاز به رمزارز اختصاصی آن است. همچنین، توسعهدهندگان این رمزارز در تلاش برای توسعه و پیشرفت آن هستند تا با ایجاد ابزارها و خدمات جدید، نظر کاربران بیشتری را به پلتفرم خود جلب کنند.
مرجع: tradingview