آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

  • ۰
  • ۰

اگر تا به حال برای مبادله چند ارز دیجیتال مبتنی بر شبکه‌های مختلف بلاک چین اقدام کرده باشید بدون شک می‌دانید که چنین امکانی وجود ندارد.

همانطور که می‌دانید عملکرد بلاک چین مبتنی بر یک اکوسیستم غیرمتمرکز وابسته به یک سیستم دفترکل توزیع شده‌است، اما به این نکته دقت داشته باشید که متأسفانه بلاکچین یک پلتفرم‌ تجمعی نیست. به این معنا که شبکه‌های بلاکچین مختلف بصورت مجزا عمل می‌کنند و توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را ندارند. پلتفرم‌های نوظهور ازجمله کراس چین این مشکل را بطور کامل رفع و حل می‌کنند.

امروزه شبکه‌های کریپتو و ارزهای دیجیتال بسیار زیادی از فناوری‌های مختلف بلاکچین بهره می‌گیرند که از مهم‌ترین این شبکه‌ها می‌توان به بیت کوین، اتریوم، آوالانچ، پلیگون، سولانا و... اشاره کرد. کراس چین همان شبکه اصلی جهت فعال‌کردن قابلیت همکاری و تبادل میان شبکه‌های مختلف بلاکچین است.

در ادامه به بررسی دقیق و کامل فناوری میان زنجیره‌ای یا همان کراس چین می‌پردازیم و درنهایت اهمیت این پلتفرم‌ برای دیفای توضیح می‌دهیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

راه‌حلی غیرمتمرکز برای اتصال شبکه‌های متمرکز

با ظهور شبکه‌های جدید در صنعت بلاکچین این حوزه تکنولوژی بطور بسیار چشمگیری گسترش و توسعه یافت و مرزهای آن روز به روز در حال پیشروی است. تعداد بسیار زیادی از پروژه‌های جدید با ایده‌های خود مشکلات شبکه‌های قدیمی خود را رفع و حل کردند و به عبارت دیگر ادامه‌ دهنده مسیر پیشینیان خود شدند. در نتیجه این امور نیاز به اتصال میان شبکه‌های مختلف و به اشتراک ‌گذاشتن اطلاعات میان آن‌ها روز به روز بیش‌تر احساس شد. لازم به ذکر است که برای رفع این نیاز باید از پتانسیل‌های بلاک چین استفاده کرد.

بلاک چین و دیفای

یکی از مهم موضوعات و مشکلاتی که در حال حاضر شبکه‌های بلاکچین و پروژه‌های مختلف بلاکچین با آن مواجه هستند برقراری تعادل میان سرعت تراکنش‌ها، امنیت شبکه و میزان غیرمتمرکز بودن یک شبکه است.

 تا به امروز تعادلی میان این سه وجود ندارد و هر پروژه با قربانی یکی از پارامترها به رفع یکی از آن‌ها می‌پردازد. برای مثال یک شبکه سرعت تراکنش‌های بسیار بالایی دارد اما کاملاً غیرمتمرکز نیست. در سمت دیگر یک شبکه کاملاً غیرمتمرکز است اما سرعت تراکنش‌ها در آن بالا نیست.

در حال حاضر بسیاری از پروژه‌های جدید به دنبال ایجاد یکی از این سه ویژگی به شبکه بلاک چین قبلی خود هستند تا به این ترتیب بتوانند با رفع نقص مورد نظر کاربرد بسیار بیش‌تری پیدا کنند. اما به این نکته دقت داشته باشید که تمامی تلاش‌ها تاکنون ناموفق بوده است. برخی از محققین این تلاش‌ها را کاملاً بیهوده می‌دانند. آن‌ها معتقد هستند که اگر شبکه‌های مختلف بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند دیگر نیاز نیست یک شبکه بلاک چین تمام ویژگی‌های مثبت را در خود داشته باشد. این شبکه می‌تواند تمام تمرکز خود را بر روی ایده اصلی خود بگذارد و دیگر مشکلات خود را از طریق برقراری ارتباط با دیگر شبکه‌ها رفع کند. لازم به ذکر است که امروزه برقراری ارتباط به کمک فناوری میان زنجیره‌ای یا کراس چین انجام می‌گیرد.

فناوری میان زنجیره‌ای یا کراس چین چیست؟

بطورکلی می‌توان گفت که کراس چین یکی از جدیدترین و به‌روزترین فناوری‌های دنیای کریپتوکارنسی است که هدف از طراحی و ایجاد آن تسهیل قابلیت همکاری بین شبکه‌های مختلف بلاکچین است. کراس چین در حال حاضر فرآیند انتقال ارزش و داده را میان دو یا چند شبکه بلاکچین بسیار ساده‌تر و سریع‌تر می‌کند.

افزایش سریع برنامه‌های کاربردی برخی از رایج‌ترین شبکه‌ها که با استانداردهای بلاکچین کار می‌کنند نظیر؛ بیت کوین، اتریوم، سولانا و... مشکلات کلیدی بسیاری به وجود آورده است. اما مشکل اصلی و مهمی که در اینجا وجود دارد این است که از شبکه‌ها در عین حال که توانایی انجام معاملات با انواع توکن بر روی بلاکچین را برای کاربران خود فراهم می‌کنند، چند محدودیت فنی و اساسی در هنگام نیاز به توسعه و گسترش پیش‌روی آن‌ها قرار می‌دهند.

 کاربران به دلیل عملکرد جداگانه زنجیره‌ها نمی‌توانند از مزایای کامل فناوری بلاک‌چین بهره‌مند شوند. فناوری کراس چین تمام مشکلات ذکر شده را از طریق تسهیل قابلیت همکاری بین شبکه‌های مختلف بلاکچین و امکان برقراری ارتباط و در نتیجه اشتراک‌گذاری داده‌ها برای کاربران بطور کامل رفع و حل می‌کند.

لازم به ذکر است که پروتکل کراس چین در تسهیل همکاری میان شبکه‌های مختلف بلاکچین و امکان بستری مناسب جهت تبادل داده بیت چندین شبکه نقش موثر و مفیدی دارد.

همچنین بخوانید:

دیفای گروپس چیست؟ آیا پروژه کلاهبرداری است؟

کاربران با استفاده از کراس چین می‌توانند یک ارتباط ساده و بدون دخالت نهادهای واسطه با یکدیگر برقرار کنند. در نتیجه این امر بلاکچین‌هایی که در اشتراک‌گذاری شبکه‌های مشابه نقش دارند ارزش و داده را نیز بیت یکدیگر می‌توانند به اشتراک بگذارند.

می‌توان گفت که کاربران با استفاده از فناوری میان زنجیره‌ای یا همان کراس چین می‌توانند بدون نیاز به نهادهای واسطه یا شخص سوم به سادگی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و به است تک داده‌ها و ترید ارزهای دیجیتال بپردازند. کراس چین در تسهیل زیرساخت قابلیت همکاری شبکه‌های بلاک چین نقش موثر و مفیدی دارد و موجب افزایش کارآیی، عدم تمرکز و امنیت این شبکه می‌شود.

به این نکته دقت داشته باشید که اهمیت کراس چین را می‌توان بهبود کارایی زنجیره، کاهش بخش‌بندی و اجازه به کاربران جهت ارتباط آزادانه‌تر با چندین بلاک چین برشمرد.

آشناترین و مشهورترین نمونه کاربردی فناوری میان زنجیره‌ای یا همان کراس چین در سال ۲۰۱۷ رخ داد. در این انتقال با استفاده از پلتفرم‌های کراس چین یک تبادل مالی میان دو شبکه لایت کوین و Decred برقرار شد. از دیگر مثال‌های پلتفرم کراس چین نیز می‌توان به تبدیل بیت کوین به لایت کوین اشاره کرد.

به این نکته دقت داشته باشید که در مثال‌های فوق تنها جابه‌جایی و انتقال توکن رخ داد و هیچ دارایی از یک شبکه بلاکچین به شبکه دیگر بلاکچین انتقال نیافت. البته با پیشرفت کراس چین امروزه انتقال دارایی از یک شبکه بلاکچین به شبکه دیگر بلاک چین دیگر غیرممکن و دور از ذهن نیست.

ویژگی‌های فناوری میان زنجیره‌ای

فناوری میان زنجیره‌ای ویژگی‌های بسیاری دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • عملکرد کراس چین مبتنی بر اصل اتمی است.
  • فناوری میان زنجیره‌ای امکان سازگاری مناسب  بین چندین بلاک چین بهم پیوسته را فراهم می‌کند.
  • پلتفرم کراس چین امکان توزیع شبکه‌ها را در پلتفرم‌های مختلف برقرار می‌کند.
  • و...

مزایای فناوری کراس چین

فناوری کراس چین مزایای بسیاری دارد که در ادامه به بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

اتصال دو شبکه بلاکچین مستقل

یکی از بهترین و مهم‌ترین مزایای فناوری بلاک‌ چین این است که میان دو شبکه مختلف بلاکچین یک ارتباط موثر و قوی ایجاد می‌کند.اگر در رابطه با عدم سازگاری کراس چین با شبکه‌های مختلف نگرانی دارید به این نکته دقت داشته باشید که به دلیل امکان استفاده از کراس چین از زمان شروع انتقال دارایی هیچ نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

  به این نکته دقت داشته باشید که در بستر کراس چین کاربران می‌توانند اطلاعاتی نظیر؛ دارایی‌ها، رسید تراکنش‌ها، قراردادهای مجازی و... را نیز بین دو شبکه مختلف بلاک چین انتقال دهند.

مقیاس‌پذیری بهتر بلاک چین

فناوری کراس چین به دلیل قابلیت همکاری خود نسبت به دیگر مکانیسم‌های فعلی بلاکچین مقیاس ‌پذیری بسیار بهتری دارد، به همین خاطر می‌توان گفت که با استفاده از کراس چین می‌توان بصورت همزمان از چندین شبکه بلاکچین با سرعت بسیار بالا استفاده کرد.

ممانعت از انحصار رمزارز توسط واحدهای بزرگ

پلتفرم کراس چین از انحصار واحدهای بزرگ در دنیای کریپتوکارنسی به خوبی جلوگیری می‌کند و به این ترتیب یک ثبات در این بازار ایجاد می‌کند.

 برای مثال ارز دیجیتال بیت کوین و ارز دیجیتال اتریوم از رمزارزهای بسیار نام ‌آشنا در دنیای ارزهای دیجیتال هستند که بیش از ۷۰ درصد از کل سهم بازار را به خود اختصاص داده‌اند. در نتیجه این امر فضایی برای امتحان‌کردن استراتژی‌های شبکه جدید وجود ندارد و آن‌ها نمی‌توانند جایگاهی به خود اختصاص دهند.

پلتفرم کراس چین در این شرایط یک اکوسیستم ایجاد می‌کند که در آن فرآیندهای تراکنش بطور یکسان بر تمام شبکه‌ها متمرکز می‌شوند، به همین خاطر می‌توان گفت که این پلتفرم بسیار کمک‌کننده است.

 شایان ذکر است که کراس چین تمرکز را از روی چندین بلاک چین بزرگ به روی دیگر شبکه‌ها انتقال می‌دهد و درنهایت سناریویی منصفانه ایجاد می‌کند.

افزایش جریان داده و انتقال توکن‌ها

باتوجه به مکانیسم فعلی بلاکچین کاربر موظف است همه‌ی دستورالعمل‌های زنجیره را به منبع بفرستد. حال پس از دریافت این دستورالعمل‌ها توسط اعتباردهنده راه‌ها شروع به انتقال دستورالعمل‌ها به زنجیره مقصد می‌کنند.

با استفاده از فناوری میان زنجیره‌ای تراکنش پس از آنکه تأیید شود به سرعت به مقصد می‌رسد و دیگر نیاز به گذراندن چندین مرحله نیست. بطورکلی می‌توان گفت که پلتفرم‌ کراس چین فرایند انتقال تراکنش‌ها را بسیار ساده‌تر می‌کند و امکان تبادل و انتقال داده‌های مختلف را در یک بستر مناسب و بدون مشکل برای کاربران فراهم می‌کند.

چرا قابلیت همکاری بین زنجیره‌ای در حوزه دیفای حائز اهمیت است؟

دیفای یا همان امورمالی غیرمتمرکز به معنای مجموعه‌ای از خدمات ارائه‌ شده بلاکچین‌ها از طریق قراردادهای هوشمند در یک محیط غیرمتمرکز است.

بلاک چین از طریق فراهم ‌کردن یک سیستم پولی همتا به همتا تا به امروز توانسته است  عملکرد جایگزین مدل ارزی را بطور کامل مختل کند.

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود‌ این است که به این ترتیب چه اتفاقی برای خدمات امورمالی نظیر؛ بانکداری، وام‌دهی، پس‌اندازها و... می‌افتد؟

همکاری بین زنجیره ای در دیفای

به این نکته دقت داشته باشید که بدون بنیانگذاری قابلیت همکاری بین زنجیره‌ای در مراحل ابتدایی خود باقی می‌ماند و هیچ پیشرفتی نمی‌کند. برای درک بهتر این موضوع هریک از بلاکچین‌های منحصر به ‌فرد را بصورت یک بستر اقتصادی مجزا در نظر بگیرید. حال اگر این بسترهای اقتصادی نتوانند با یکدیگر کار کنند کل اکوسیستم نمی‌تواند به رشد خود ادامه دهد و امور مالی سنتی را در دست نمی‌گیرد.

لازم به ذکر است که بلاکچین‌های امروزی در سیلوهایی به صورت منفرد وجود دارند. این سیلوها نمی‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و به این ترتیب به تبادل ارزش بپردازند. به این نکته دقت داشته باشید که این امر منجر به ارائه برخی خدمات نگهداری شخص ثالث می‌شود اما این امور از طریق کل اکوسیستم به یک مجموعه متمرکز عنصر اصلی بلاک چین را از آن می‌گیرد.

پروژه‌هایی که بر روی فناوری کراس چین تمرکز دارند

در حال حاضر چندین پروژه در بستر ارزهای دیجیتال بر روی ارائه پلتفرم میان زنجیره‌ای تمرکز دارند که در ادامه به معرفی و بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

Fusion

این پلتفرم به دنبال ایجاد بستری مناسب جهت انجام تراکنش‌های میان زنجیره‌ای میان دارایی‌های غیرمتمرکز مختلف نظیر؛ بلاکچین و ارزهای دیجیتال و دارایی‌های متمرکز نظیر؛ سهام، ارزهای فیات و... است.

لازم به ذکر است که کاربران در بستر این پلتفرم می‌توانند اطلاعات را از چندین منبع مختلف، توکن‌های شبکه بلاکچین و داده‌های خارج از شبکه بلاک چین دریافت نمایند و درنهایت همه آن‌ها را در یک شبکه بلاکچین عمومی جمع‌آوری نمایند. به این نکته دقت داشته باشید که از این طریق می‌توان به سادگی تمام توکن‌ها و دارایی‌های شبکه را ردیابی کرد.

از دیگر کاربردهای این پلتفرم می‌توان به راه‌اندازی یک قرارداد هوشمند چندارزی اشاره کرد.  این نوع قرارداد هوشمند به جای پشتیبانی از یک کوین خاص از چند کوین مختلف پشتیبانی می‌کند.

WanChain

از این پروژه بلاکچین در صنعت مالی و بانکداری به فراوانی استفاده می‌شود و هدف از آن جمع‌آوری تمام دارایی‌های دیجیتال تحت یک شبکه بلاکچین است.

 به این نکته دقت داشته باشید که کاربران با استفاده از این پلتفرم می‌توانند با استفاده از توکن اصلی شبکه وانچین دارایی‌های مختلف از شبکه‌های مختلف بلاکچین را به یکدیگر تبدیل کنند. برای مثال تمام افرادی که بیت کوین، اتریوم، ریپل و کاردانو دارند بدون نیاز به صرافی می‌توانند دارایی‌های دیجیتال خود را به ‌هم تبدیل کنند و به این ترتیب به مدیریت مبادلات مالی خود بپردازند.

شبکه کیلین

شبکه کیلین نوعی پروژه با هدف تقویت اقتصاد داده در شبکه پولکادات است و از ابزارهای تجربه و تحلیل داده‌ها، خوراک داده‌ای غیرمتمرکز پیشرفته، بازار باز برای تبادل داده و قیمت‌گذاری و یک توکن بومی برای مدیریت تشکیل شده است.

آینده فناوری کراس چین

فناوری کراس چین یک فناوری نوظهور بوده و مسیر طولانی در تسهیل قابلیت همکاری بلاک چین در پیش دارد. این فناوری در حال حاضر در مرحله تکامل است اما بدون شک نقش بزرگی در تسریع قابلیت همکاری بلاک چین ایفا می‌کند.

شایان ذکر است که فناوری کراس چین پتانسیل بسیار زیادی جهت تبدیل به یک مکانیسم متداول‌ جهت تشویق شبکه‌های بلاکچین و درنهایت همکاری‌های بهتر در آینده دارد. شرکت‌های مختلف و سرمایه‌گذاران خرد که در پلتفرم‌های بلاکچین به صورت فعالانه فعالیت دارند انجام معامله با توکن‌های مختلف ضروری است.

جمع‌بندی

در مطالب فوق به بررسی کراس چین پرداختیم و دلایل اهمیت این فناوری برای دیفای را بطور کامل بیان کردیم.  همانطور که گفتیم کراس چین یک پلتفرم نوظهور است که قابلیت همکاری میان شبکه‌های مختلف بلاک چین و انتقال ارزش و داده میان دو یا چند شبکه بلاکچین را تسهیل می‌بخشد.

لازم به ذکر است که کاربران با استفاده از کراس چین می‌توانند به سادگی به تبادل رمزارزهای مختلف ازجمله بیت کوین، ریپل، اتریوم، کاردانو و از شبکه‌های بلاکچین بپردازند و به این ترتیب در زمان و هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند. درنهایت فراموش نکنید که کراس چین یک فناوری نوظهور است و تا تحقق هدف اصلی خود راه بسیار زیادی در پیش دارد.

مرجع: cryptonews

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی