آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

  • ۰
  • ۰

مطابق با تحقیقات و بررسی‌های انجام‌شده بیت کوین نسبت به اتریوم ۱.۰ عملکرد بسیار بهتری دارد. اما به راستی چرا؟ از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل این امر می‌توان به تجربه کاربر و اقتصاد اشاره کرد. در کم‌ترین حالت یک محصول زمانی موفق خواهد شد که مشکلات موجود را به خوبی حل کند و کارمزد تراکنش‌های آن بیش از ارزش اقتصادی تراکنش‌های واقعی نباشند. این دلایل موجب شدند که بیتکوین در یک مسیر صعودی و اتریوم ۱.۰ در یک مسیر نزولی قرار گیرند. در ادامه به بررسی دقیق و کامل شبکه بیت کوین و اتریوم۱.۰ می‌پردازیم و درنهایت دلایل موفقیت بیت کوین و شکست اتریوم را بیان می‌کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

بیت کوین چیست؟

ارز دیجیتال بیت کوین

در ساده‌ترین حالت ممکن می‌توان گفت که بیتکوین نوعی ارز دیجیتال شبیه به پول رایج کشورهای مختلف است که بطورمعمول جهت انجام تبادلات مالی میان افراد کاربرد دارد. بیتکوین را می‌توان مانند دلار آمریکا یا ریال ایران در نظر گرفت. اما این نکته را در نظر داشته باشید که میان این ارز دیجیتال و دلار تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. یکی از مهم‌ترین این تفاوت‌ها این است که ارز دیجیتال بیتکوین توسط دولت و نهادهای مالی ایجاد نشده است. درنتیجه این امر هیچ پشتوانه‌ای جز مقبولیت عمومی ندارد.

عملکرد بیت کوین

بیتکوین نوعی ارز دیجیتال است که از کلید عمومی رمزنگاری‌شده یا همان کلیدهای عمومی بهره می‌گیرد. ارز دیجیتال بیت کوین در واقع یک شبکه همتابه‌همتا است که به کمک الگوریتم اجماع اثبات کار تراکنش‌های خود را تأیید می‌کند. به عبارت دیگر می‌توان گفت ارزهای دیجیتال از یک آدرس به آدرس دیگر انتقال می‌یابند و در ازای این امر به کاربران کارمزد اعطا می‌شود. البته هر کاربر می‌تواند بی‌نهایت آدرس داشته باشد و هیچ محدودیتی وجود ندارد.
لازم به ذکر است که هر تراکنش پرداختی شبکه به تمام اعضای شبکه اعلام می‌شود تا به این ترتیب بیت کوین‌های موجود دوبار خرج نشوند. در شبکه بیت کوین پس از تأیید یک تراکنش‌ توسط نودهای شبکه، نودهای شبکه بر روی تراکنش‌ها مهر زمان دریافت می‌کنند تا به این ترتیب اطلاعات کامل آن‌ها در بلاک‌چین ذخیره شود.
در شبکه بیت کوین هر تراکنش با قدرت کامپیوتری و پردازش بالا ثبت می‌شود و این فرآیند را اثبات کار می‌نامند. با بهره‌گیری از قدرت پردازش شبکه بیت کوین می‌توان یک شبکه پرداخت سریع و قابل اعتماد ایجاد کرد که هرکسی می‌تواند از آن استفاده کند و محدودیتی وجود ندارد.

مزایای ارز دیجیتال بیتکوین

ارز دیجیتال بیتکوین مزایای بسیاری دارد که مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها عبارتند از:

آزادی

ارز دیجیتال بیتکوین در اختیار و کنترل مقامات دولتی و حکومتی نیست و در حال حاضر به اندازه پول‌های فیزیکی رایج شده است. درنتیجه این امر با استفاده از آن به سادگی می‌توان برخی کالاها را خریداری کرد.

قابلیت انتقال و حمل بالا

بیت کوین نوعی ارز دیجیتال است، به همین خاطر هر مقدار از آن را در یک فلش یا کاغذ یا حتی کیف پول‌های آنلاین به سادگی می‌توان حمل کرد و هیچ مشکلی وجود ندارد. لازم به ذکر است که شما می‌توانید تمام ارزهای دیجیتال را بصورت آزادانه و از طریق کدQr ارسال یا دریافت کنید. البته این انتقالات در کم‌ترین زمان و با کم‌ترین هزینه انجام می‌گیرد و تنها نیاز به اینترنت دارد.

اتریوم ۱.۰ چیست؟

بطورکلی می‌توان گفت اتریوم نوعی سیستم آزاد و عمومی است که با اتکا بر فناوری بلاک‌چین طراحی و ایجاد شده است. این پلتفرم دارای مرورگر، زبان برنامه‌نویسی و نوعی سیستم پرداخت منحصربه‌فرد است. لازم به ذکر است که هیچ کنترل‌کننده واحد یا نهاد مرکزی کنترل شبکه اتریوم را در دست ندارد و این شبکه توسط هزاران سیستم کامپیوتری از سراسر جهان بصورت کاملاً داوطلبانه کنترل می‌شود.
به هریک از سیستم‌های کامپیوتری شبکه اتریوم یک نود یا گره می‌گویند و تأمین امنیت شبکه نیز برعهده آن‌ها است. شایان ذکر است که در شبکه اتریوم دیگر داده‌ها بر روی یک سرور مرکزی بصورت محرمانه ثبت نمی‌شوند. چراکه تمام اطلاعات این شبکه بصورت کامل میان نودها توزیع می‌شوند و به این ترتیب هر گره یک کپی از داده‌های بلاکچین در اختیار خواهد داشت.
بطورکلی می‌توان گفت اتریوم ۱.۰ نوعی شبکه کاملاً خودمختار است که کنترل آن در اختیار شخص، سازمان یا نهاد خاصی نیست و هر فرد می‌تواند در این امر مشارکت کند. نحوه خرید ارز دیجیتال شبکه اتریوم نیز بسیار ساده و آسان است و شما تنها با افتتاح حساب در یک صرافی امن می‌توانید نسبت به این امر اقدام نمایید.

هدف اتریوم چیست؟

حال که با مفهوم اتریوم آشنا شده‌اید احتمالاً با خود می‌گویید که هدف از طراحی و ایجاد این شبکه چیست؟ همانطور که گفتیم در سال ۲۰۰۸ فردی ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو ارز دیجیتال بیتکوین را معرفی کرد. امروزه از این شبکه به‌عنوان نخستین سیستم پولی غیرمتمرکز، دیجیتال و توزیع‌ شده یاد می‌شود. لازم به ذکر است که با استفاده از بلاک‌چین تراکنش‌های پولی به جای سرورهای بانکی و مرکزی بر روی کامپیوترهای سراسر جهان توزیع شدند. اما شبکه اتریوم نسبت به بیتکوین کمی پا فراتر گذاشت و به ابن ترتیب امکان اجرای  غیرمتمرکز کدهای کامپیوتی را برای افراد فراهم کرد. به عبارت دیگر با استفاده از اتریوم می‌توان علاوه بر پول هرچیزی را متمرکز کرد.

غیرمتمرکزکردن همه‌چیز

برای آنکه شبکه اتریوم و عملکرد آن را بهتر درک کنید پلتفرم‌ تلگرام یا اینستاگرام را به خاطر آورید.  در حال حاضر میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا با استفاده از این برنامه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند. اما یک مسئله مهم در تمام این پلتفرم‌ها وجود دارد که بسیاری از افراد از آن اطلاع ندارند و آن هم متمرکزبودن آن‌ها است. برای مثال اینستاگرام متعلق به شرکت فیس‌بوک است و این شرکت مطابق با سیاست‌های خود می‌تواند مطالبی را حذف کند، افراد را با محدودیت دسترسی مواجه کند یا حتی اینکه شروع به فروش داده‌های خصوصی کاربران کند. اما با بهره‌گیری از اتریوم در این بستر می‌توان نوعی اینستاگرام ایجاد کرد که دیگر فیس‌بوک مالک آن نباشد. بلکه هر کاربر مالک حقیقی این بستر باشد و داده‌های خود را کنترل کند.

کاربردهای اتریوم

در حال حاضر از شبکه اتریوم و توکن آن یعنی اتر در امور مختلف و بسیاری استفاده می‌شود که از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

ساخت نرم‌افزارهای غیرمتمرکز

همانطور که گفتیم برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان وب می‌توانند نرم‌افزارهای خود را به شکل غیرمتمرکز بر بستر اتریوم پیاده‌سازی کنند تا به این ترتیب اطلاعات کاربران آن‌ها بر روی هیچ سرور، شبکه و سازمانی ذخیره نشوند و خطر هک‌شدن کاهش یابد.

همچنین بخوانید:

آیا روش Pow یک مشکل اساسی برای آینده بیت کوین محسوب می‌شود؟

اجرای قراردادهای هوشمند

قراردادهای هوشمند بستر بلاکچین تعدادی کد رشته هستند که شرایط قبل و حین قرارداد و تمام مفاد این سند و شرایط آن را در خود دارند. در حال حاضر از این کدنویسی‌ها می‌توان جهت برنامه‌ریزی و تعیین چارچوب امور مختلف نظیر؛ تبادل سهام، ارز، محتوا و بطورکلی هرچیز با ارزش استفاده کرد.
لازم به ذکر است که فعالیت قراردادهای هوشمند بصورت کاملاً خودکار است و پس از منعقد شدن تحت هیچ شرایطی نمی‌توان آن‌ها را تغییر داد یا حتی متوقف کرد. به عبارت دیگر می‌توان گفت این دسته از قراردادها ضمانت اجرایی کامل و دقیقی دارند. همچنین هیچ نوع واسطه‌ای نیز در این نوع قراردادها وجود ندارد. تمام نودهای شبکه یک نسخه از قراردادهای هوشمند را بر روی سیستم خود دریافت می‌کنند.

رقابت بر سر تجربه کاری

همانطور که گفتیم یک محصول تنها زمانی می‌تواند جایگزین محصول دیگر و تأثیرات شبکه‌ای آن شود که ده برابر بیش از محصول اولیه بهتر باشد. این محصول همچنین باید به اندازه‌ای خوب باشد که هزینه‌های تعویض را توجیه کند. در ادامه به بررسی دلایل موفقیت بیت کوین و شکست اتریوم می‌پردازیم.

بیت کوین ده برابر بهتر بود

اولین و اصلی‌ترین رقیب بیتکوین چه‌کسی است؟ احتمالاً در وهله اول طلا به ذهن شما می‌رسد. این نکته را در نظر داشته باشید که بیتکوین در سال‌های ابتدایی‌ تورم بسیار زیادی داشت و به همین خاطر تا حد بسیار زیادی از استخراج طلای فیزیکی پیشی گرفت. ارز دیجیتال بیت کوین برای ارائه به طرفداران طلا یک پیشنهاد خوب و مناسب به شمار نمی‌آید. به این ترتیب می‌توان گفت که بیتکوین یک محصول رقابتی با طلا نبود و حتی نیست.
اولین رقیب بیت کوین انتقالACH یا انتقال سیمی است. همانطور که می‌دانید تصور یک فرد بدون حساب بانکی  بسیار دشوار و حتی غیرممکن است. انتقال با استفاده از روش سیمی می‌تواند ۳۰ دلار هزینه داشته باشد و یک روز کاری طول بکشد که البته در برخی موارد به دلیل تعطیلات آخر هفته این مدت زمان به سه روز نیز طول خواهد کشید. بطورکلی می‌توان گفت این دسته از انتقال‌ها بسیار ارزان اما آهسته هستند و پردازش آن‌ها حدود ۳ تا ۵ روز کاری طول می‌کشد.
با روی کارآمدن بیت کوین این زمان تا حد بسیار زیادی کاهش یافت همه روزه حتی روزهای تعطیل تراکنش‌های آن قابل انجام بود. در حال حاضر انتقال سیمی کاملاً بی‌معنا است و بیتکوین جایگزین آن شده است. البته این ارز دیجیتال یک جایگزین برای طلا نیز به شمار می‌آید.

اتریوم ده برابر بدتر از آب درآمد

مزایای ارز دیجیتال بیت کوین

فکر می‌کنید نخستین رقیب بیتکوین چه کسی است؟ اگر به ارز دیجیتال بیت کوین فکر می‌کنید این نکته را در نظر داشته باشید که شبکه اتریوم برای در حوزه پرداخت نسبت به ارز دیجیتال بیت کوین کمی بهتر عمل می‌کرد. البته هیچ مهندسی جهت پرداخت‌های اتریوم انجام نشده بود و این شبکه  تنها یک پلتفرم با مقصد عمومی بود که برند کامپیوتر جهانی به آن داده شده بود. با استفاده از این کامپیوتر جهانی هر فرد به سادگی می‌توانست برنامه‌های غیرمتمرکز خود را بنویسد. در حال حاضر بسیاری از افراد از اتریوم به‌ عنوان اینترنت نسل سوم یاد می‌کنند.  درنتیجه این امر می‌توان گفت اتریوم اولین رقیب برای اینترنت نسل دوم به شمار می‌آید. لازم به ذکر است که هم در بستر اتریوم و هم در بستر اینترنت هر فرد می‌تواند به مشارکت و کار بپردازد، چراکه هر دوی این پلتفرم‌ها بدون مجوز هستند.
اینترنت معاصر یا همان نسل دو با تکیه بر مدل کلاینت_ سرور ساخته شده و بسیار مقیاس‌پذیر است. درنتیجه این امر میلیاردها کاربر و ده‌ها میلیارد ابراز به آن متصل هستند و هیچ محدودیتی وجود ندارد. زمان انجام واکنش‌های آن نیز بسیار کوتاه است. از دیگر ویژگی‌های اینترنت معاصر می‌توان به پهنای باند بسیار خوب و هزینه عمدتاً رایگان اشاره کرد. در سمت دیگر اتریوم نمی‌تواند اینترنت معاصر را بهبود بخشد و پهنای باند آن برای برای آپلود عکس‌های کوچک کافی نیست و بیش‌ترین داده برای آپلود حدود ۱۳ کیلوبایت است.
همانطور که احتمالاً می‌دانید شبکه اتریوم در ثانیه ۱۵ تراکنش پردازش می‌کند. به این ترتیب می‌توان گفت این شبکه در یک روز حدود یک میلیون تراکنش را پردازش می‌کند. این نکته را در نظر داشته باشید که اینترنت نسل دوم مقیاس‌پذیری بسیار بالایی داشت اما این ویژگی در اتریوم نوعی ضعف به شمار می‌آید.

اقتصاد تراکنش‌ها

همانطور که گفتیم ارزش تراکنش‌های انجام‌ شده در کم‌ترین حالت باید از میزان کارمزدهای پرداخت‌شده یک تراکنش بیش‌تر باشند. در حال حاضر بازارهای تک کارمزدی عملکردی مشابه با انتظارات شما دارند. اما در سمت دیگر بازارهایی که کارمزد آن‌ها رقابتی است اپلیکیشن‌های با ارزش اقتصادی پایین را از دور خارج می‌کنند.

پیشرفت در پلتفرم تک‌ کاربردی بیت کوین آسان بود

تراکنش‌های بیت کوین با هدف انتقال ثروت انجام می‌گیرند. البته بیت کوین با هدف قمار و ذخیره داده‌ها نیز انجام می‌گیرند. اما با این وجود انتقال ثروت اهمیت بسیار بیش‌تری دارد. به این ترتیب می‌توان گفت که کاربردهای ثانویه بیتکوین تأثیر چندانی بر مقصد و هدف اصلی آن نداشته‌اند.
پلتفرم چند کاربردی اتریوم دارای تعاملات غیرمنتظره‌ای بوده است
انجام تراکنش در شبکه اتریوم به معنای تأمین نیرو برای برنامه‌های غیرمتمرکز بود. انتقال ثروت برای این پلتفرم نوعی کاربرد ثانویه بود که قادر به طراحی و اجرای آن نبود. زمانی که اتریوم ۱.۰ و ارز دیجیتال بیت کوین در این شرایط کنارهم قرار می‌گیرند بدون شک اتریوم از رده خارج خواهد شد.
 انتقال ثروت در اتریوم برنامه‌های غیرمتمرکز را بسیار پرهزینه می‌کند
 همانطور که گفتیم کاربرد اصلی اتریوم طراحی و ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز است. اما این نکته را در نظر داشته باشید که با این وجود هنوز هم محبوب‌ترین کاربرد اتریوم انتقال ثروت بدون بهره‌گیری از برنامه‌های غیرمتمرکز است. به همین خاطر بسیاری از برنامه‌های غیرمتمرکز از این پلتفرم خارج شده‌اند. لازم به ذکر است که انتقال ثروت امری بسیار پرریسک است. اما در سمت دیگر تعامل با شبکه هیچ ریسکی وجود ندارد.
در حال حاضر بسیاری از برنامه‌های اینترنت نسل سوم دیگر در انتقال ثروت محبوبیت گذشته را ندارند. البته در آینده‌ای نزدیک تمام پلتفرم‌های نسل سوم به این اتفاق دچار خواهند شد.

جمع‌بندی

در مطالب فوق به بررسی شبکه بیتکوین و اتریوم پرداختیم و درنهایت دلایل موفقیت بیت کوین و شکست اتریوم ۱.۰ را بیان کردیم.
همانطور که گفتیم یک محصول تنها زمانی می‌تواند جایگزین محصول دیگر و تأثیرات شبکه‌ای آن شود که ده برابر بیش از محصول اولیه بهتر باشد. این محصول همچنین باید به اندازه‌ای خوب باشد که هزینه‌های تعویض را توجیه کند. اتریوم در این شرایط به خوبی بیت کوین عمل نکرد. به همین خاطر این شبکه در یک مسیر نزولی قرار گرفت و سرانجام با شکست مواجه شد.


منبع: u.today

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی