آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

  • ۰
  • ۰

در این مقاله قصد داریم به بررسی قرارداد دائمی بپردازیم و این نوع قرارداد را که در بازار ارز دیجیتال نیز شاهد آن هستیم را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. پس با توجه به این مسئله اگر شما عزیزان از جمله افرادی هستید که نسبت به قراردادهای دائمی شناخت کافی را ندارید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی این نوع از قرارداد در بازار ارز دیجیتال بپردازیم.
قرارداد دائمی به صورت خلاصه به نوعی محصول بازار مشتقه است که طی سال‌های گذشته در میان معامله گران بازار ارز دیجیتال توانسته است محبوبیت بسیار زیادی را به دست آورد. این مسئله تا جایی پیش رفته است که در حال حاضر شاهد این موضوع هستیم که حجم معاملات روزانه به واسطه این قرارداد در بازار ارز دیجیتال به بیش از 180 میلیارد دلار می‌رسد. این نوع از قرارداد در سال 2016 میلادی وارد بازار ارز دیجیتال شد.
به واسطه قراردادهای دائمی معامله گران قادر خواهند بود به واسطه دارایی کم، موقعیت‌های معاملاتی خوب را برای خود ایجاد کنند و از آن سود خوبی را به دست آورند. این مسئله باعث شده است که در حال حاضر این نوع از قرارداد به یکی از محبوب ترین قراردادهای بازار ارز دیجیتال تبدیل شود. البته جا دارد به این مسئله نیز اشاره کنیم که این قرارداد ریسک‌های بسیاری را به همراه خواهد داشت. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با این نوع قرارداد آشنا کنیم.

بازار مشتقات ارز دیجیتال چیست؟

به صورت خلاصه می‌توان این گونه بیان کرد که مشتقات در حقیقت دارایی‌هایی هستند که ارزش خود را از دارایی‌های دیگر دریافت خواهند کرد. به مانند سایر مشتقات دیگر، قراردادهای دائمی نیز ابزاری برای سفته بازی هستند. نحوه کار این قراردادها بسیار شبیه به قراردادهای آتی است و این امکان را برای فعالان بازار ارز دیجیتال فراهم خواهد کرد تا که بتوانند با پذیرش تعهد خرید و یا فروش یک دارایی خاص در یک زمان مشخص، قیمت آن را حدس بزنند. اما جا دارد به این مووع نیز اشاره کنیم که در معاملات اختیار، اجباری برای پذیرش تعهد وجود ندارد، اما معامله گران حق انجام این کار را نیز خواهند داشت.
به صورت کلی می‌توان این گونه بیان کرد که بازار مشتقات فرصت بسیار خوبی را در اختیار معامله گران بازار ارز دیجیتال قرار خواهد داد تا که بتوانند سودهای خوبی را به دست آورند. سود به دست آمده از این راه در حالی است که شما هیچ ارتباط مستقیمی را با دارایی مورد نظر نخواهید داشت و دردسرهای مربوط به نگه داری آن را نیز نخواهید داشت.
به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که در بازار مشتقات شما با دارایی‌های دیجیتال سر و کار خواهید داشت و خبری از دارایی‌های واقعی نخواهد بود. در صورتی که شما عزیزان از جمله افرادی هستید که علاقه مند به حدس و گمان می‌باشید، قادر خواهید بود در صرافی ارزهای دیجیتال اقدام به خرید و فروش محصول‌های مشتقه کنید.
در حالت کلی زمانی که شما در بازار ارز دیجیتال اقدام به خرید یک دارایی می‌کنید، در حقیقت قصد هولد کردن و یا نگه داری بلند مدت آن را خواهید داشت. به واسطه این کار شما قادر خواهید بود دارایی خود را تا هر زمانی که دوست دارید، نزد خود نگه داری کنید. این نوع از معامله را در اصطلاح معاملات اسپات می‌نامند. اما در مقابل در بازار مشتقات خبری از هولد کردن و یا همان ذخیره کردن دارایی نخواهد بود. در این روش از معامله ارزهای دیجیتال، شما به جای این که یک دارایی را هولد کنید، به صورت مستقیم و آنی به خرید و فروش دارایی خواهید پرداخت.

قرارداد آتی چیست؟

قرارداد آتی در بازار ارز دیجیتال

قرارداد آتی همان طور که از نام آن مشخص است، نوعی قرارداد است که میان دو طفین معامله صورت گرفته است و برای خرید و فروش یک دارایی در آینده تعیین شده است. به بیان ساده تر می‌توان این گونه بیان کرد که قرارداد آتی این امکان را برای طرفین معامله ایجاد خواهد کرد تا که بتوانند در رابطه با قیمت یک دارایی در آینده با یکدیگر به توافق برسند.
البته به این مسئله نیز توجه داشته باشید که این موضوع کاملا درست است که مدت زمان قراردادهای آتی متفاوت است، اما تاریخ تسویه آن همیشه ابت خواهد بود. پس با توجه به این مسئله طرفین قرارداد باید بر سر تاریخ تسویه نیز به توافق برسند. به عنوان مثال، اتمام قراردادهای آتی اتریوم سه ماه بعد از انعقاد قرارداد خواهد بود.

 

همچنین بخوانید:

معاملات کاغذی (Paper Trading) چیست؟

 

قراردادهای آتی ارزهای دیجیتال چگونه عمل خواهد کرد؟

برای این که بتوانید مسئله قراردادهای آتی را به خوبی درک کنید در ادامه یک مثال برای این موضوع خواهید زد. تصور کنید که قیمت ارز دیجیتال اتریوم در حال حاضر 1500 دلار است و شما معتقد هستید که قیمت ارز دیجیتال اتریوم در آینده با رشد خوبی مواجه خواهد شد. شما قادر خواهید بود این حدس و گمان خود را به بازار آتی منتقل کنید و وارد یک معامله شوید که به شما امکان خرید ارز دیجیتال اتریوم را خواهد داد. در این شرایط در صورتی که قیمت ارز دیجیتال اتریوم روند صعودی را در پیش بگیرد، سود خوبی را به دست خواهید آورد.
در آن سوی ماجرا اگر کسی معتقد باشد که ارز دیجیتال اتریوم در آینده با نزول قیمتی مواجه خواهد شد، با هم قادر خواهد بود به واسطه بازار آتی وارد معامله شود و معامله فروش ارز دیجیتال اتریوم را انجام دهد. در این شرایط شخص معامله گر تنها در صورتی سود کسب خواهد کرد که قیمت ارز دیجیتال اتریوم با کاهش رو به رو شود. اما در این شرایط در صورتی که ارز دیجیتال اتریوم با رشد قیمتی رو به رو شود، شما نه تنها سودی را به دست نخواهید آورد، بلکه متحمل ضرر نیز خواهید شد.

قرارداد دائمی چیست؟

همان طور که پیش از این نیز در این مطلب به آن اشاره کردیم، قرارداد دائمی شباهت بسیار زیادی را به قرارداد آتی دارد و این امکان را به معامله گران و فعالان بازار ارز دیجیتال خواهد داد تا که بتوانند بر روی آینده ارزهای دیجیتال معاملات خود را انجام دهند. یکی از تفاوت‌های اصلی این دو نوع قرارداد این است که در قراردادهای دائمی، دیگر خبری از تاریخ انقضا نخواهد بود. این مسئله کاربران را از ایجاد دوباره قرارداد بی نیاز خواهد کرد.
دقیقا به همین خاطر است که قیمت قراردادهای دائمی باید با قیمت دارایی مرتبط در بازار اسپات اختلاف قیمت نداشته باشد و برابر باشد. اما در مورد قرارداد آتی قضیه از این قرار نخواهد بود و نیازی به حفظ قیمت وجود نخواهد داشت. دلیل این سخن نیز این است که ارزش قرارداد و دارایی اصلی به صورت کاملا خودکار با رسیدن تاریخ انقضا به یکدیگر نزدیک خواهد شد.
از آنجایی که در قراردادهای دائمی خبری از تاریخ انقضا نیست، صرافی‌های ارز دیجیتال از مکانیسم تامین وجه برای کنترل قیمت‌ دارایی‌ها استفاده خواهند کرد. این مکانیسم کمک بسیاری را به تعادل قیمتی خواهد کرد.

فاندینگ ریت چگونه در صرافی محاسبه خواهد شد؟

مکانیسم فاندینگ ریت و یا همان تامین بودجه همان طور که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم به همگام سازی قیمت دارایی‌ها کمک خواهد کرد. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که فاندینگ ریت از اختلاف قیمت میان بازار فیوچرز و اسپات جلوگیری خواهد کرد. به عنوان مثال در صورتی که ارز دیجیتال اتریوم در بازار فیوچرز 1500 دلار باشد، به واسطه مکانیسم فاندینگ ریت، قیمت ارز دیجیتال اتریوم در بازار اسپات نیز در همان قیمت 1500 دلار حفظ خواهد شد.
زمانی که فاندینگ ریت مثبت باشد، نشان دهنده این است که قیمت قرارداد دائمی بالاتر از قیمت دارایی اصلی می‌باشد. اگر بازار در چنین شرایطی قرار گیرد، خریداران بازار ارز دیجیتال باید مبلغی ناچیز را به فروشندگان پرداخت کنند تا که تعادل دوباره برقرار شود.

نحوه کار قرارداد‌های دائمی در بازار ارز دیجیتال به چه صورت است؟

معامله گران و فعالان بازار ارز دیجیتال قادر خواهند بود به واسطه خرید استقراضی یک دارایی از افزایش قیمت ان دارایی سود خوبی را به دست آورند. به عنوان مثال در صورتی که شما ارز دیجیتال بیت کوین را با قیمت 40 هزار دلار به واسطه قرارداد دائمی خریداری کنید، و بعد از مدتی قیمت ارز دیجیتال بیت کوین به 50 هزار دلار برسد، در صورتی که شما بخواهید قرارداد خود را ببندید، سود شما از این معامله 10 هزار دلار خواهد بود. البته نکته جالب در مورد قراردادهای دائمی این است که در این قراردادها، فعالان بازار ارز دیجیتال قادر خواهند بود از لوریج و یا همان اهرم استفاده کنند و میزان سود خود را به مراتب بیشتر کنند.
جالب است بدانید که در حال حاضر بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال امکان استفاده از اهرم را تا 125 برابر به کاربران خود می‌دهند. با این حال توصیه ما به شما عزیزان این است که همیشه در معاملات خود از لوریج پایین استفاده کنید. دلیل این سخن نیز این است که لوریج به مانند یک شمشیر دو لبه عمل خواهد کرد و در صورت یک اشتباه در تحلیل صورت گرفته، ممکن است که شما تمامی دارایی خود را از دست بدهید.
برای همین نیز توصیه ما به شما عزیزان این است که اهرم بیشتر از 15 را در معاملات خود به کار نگیرید. جا دارد به این موضوع نیز اشاره کنیم که زمانی که زیان شما با میزان وثیقه گذاشته شده برابر بشود، صرافی به صورت خودکار معامله را خواهد بست و بدین شکل، تمامی وثیقه شما از بین خواهد رفت. ریسک استفاده از این روش معاملاتی بسیار بالا است و استفاده از این روش معاملاتی به هیچ وجه به تازه واردان بازار ارز دیجیتال توصیه نمی‌شود.

آموزش استفاده از قراردادهای دائمی در معاملات بازار ارز دیجیتال

آموزش استفادده از قرار داد دائمی در بازار ارز دیجیتال

در زمان استفاده از قراردادهای دائمی به احتمال زیاد با موارد جدیدی رو به رو خواهید شد. اگر شما عزیزان از جمله افرادی هستید که تا به امروز هیچ معامله‌ای را به واسطه قراردادهای دائمی انجام نداده‌اید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با نحوه معامله به واسطه قراردادهای دائمی بیشتر آشنا کنیم و نکاتی را در این زمینه خدمت شما ارائه کنیم.

1. بازکردن پوزیشن

زمانی که قصد باز کردن یک معامله را دارید، پیش از انجام آن معامله بهتر است که چند سوال را از خود بپرسید. به عنوان نمونه این که میزان سرمایه شما چقدر است؟ و یا این که چه میزان توان انجام ریسک در معاملات را دارید؟ این قبیل سوالات موجب می‌گردد که بتوانید یک معیار را برای انجام معاملات خود تعیین کنید و بر طبق ان به انجام معاملات در بازار ارز دیجیتال بپردازید.
به عنوان نمونه فرض کنید که ارز دیجیتال اتریوم 1500 دلار ارزش دارد، با تصور این که ما معتقد هستیم که ارز دیجیتال اتریوم در آینده با رشد قیمتی مواجه خواهد شد ما قصد خرید آن را دارید. در مرحله ابتدایی برای این که اقدام به خرید ارز دیجیتال اتریوم کنید، باید حساب کاربری خود در صرافی ارز دیجیتال را شارژ کنید. زمانی که حساب کاربری خود را شارژ کردید، دومین کاری که باید انجام دهید این است که در مورد میزان اندازه پوزیشن خود تصمیم گیری کنید. بعد از این که میزان پوزیشن خود را مشخص کردید، شما می‌توانید برای معامله خود از اهرم استفاده کنید تا که میزان سود احتمالی خود را به مراتب بیشتر کنید.
البته این را به خاطر داشته باشید که هر چقدر از اهرم بالاتری استفاده کنید، ریسک لیکوئید شدن حساب شما نیز به مراتب بیشتر خواهد شد. پس با توجه به این مسئله، توصیه ما به شما عزیزان این است که حتی اگر به تحلیل‌های خود اطمینان کامل نیز دارید، بهتر است که از اهرم بالا در معاملات خود استفاده نکنید. دلیل این سخن نیز این است که بازار ارز دیجیتال یک بازار پر نوسان و غیرقابل پیش بینی است و ممکن است به واسطه یک اشتباه در تحلیل، تمامی دارایی خود را در یک معامله با اهرم بالا از است بدهید.

2. نگه داری موقعیت

حال تصور کنید که شما ارز دیجیتال اتریوم را با قیمت 1500 دلار خریداری کردید. بعد از مدتی اگر قیمت ارز دیجیتال اتریوم در بازار فیوچرز به 1600 دلار برسد، این امکان وجود دارد که قیمت نقدی ان به 1700 دلار نیز برسد. در این شرایط برای جلوگیری از واگرایی قیمتی از مکانیسم فاندینگ ریت استفاده خواهد شد. در این شرایط برای این که قیمت به تعادل برسد، از پوزیشن‌های فروش کاسته خواهد شد و به پوزیشن‌های خرید اضافه خواهد شد.
البته جا دارد به این مسئله نیز اشاره کنیم که هر چقدر شما از اهرم بیشتری در معامله خود استفاده کنید، فاندینگ ریت شما نیز به مراتب بیشتر خواهد شد. به عنوان مثال اگر شما در معامله خود از اهرم 10 استفاده کنید فاندینگ ریت شما نیز برابر با 10 خواهد بود.

3. بستن پوزیشن

حال تصور کنید که قیمت ارز دیجیتال اتریوم به 2000 دلار رسیده است و شما قصد دارید ارز دیجیتال اتریوم خود را به فروش برسانید. برای انجام این کار در بازار ارز دیجیتال دو راه کار وجود دارد. یکی از راه کارها این است که شما یک پوزیشن در جهت مخالف برای موقعیت فعلی خود باز کنید و با این کار معامله خود را تسویه کنید، و یا این که با کلیک بر روی دکمه بستن پوزیشن، صرافی ارز دیجیتال به صورت خودکار این کار را برای شما انجام دهد.
در این شرایط اگر شما از اهرم 10 استفاده می‌کردید، با توجه به رشد بسیار خوبی که اتریوم که داشته است، سود بسیار خوبی را به دست خواهید آورد. اما این را نیز به خاطر داشته باشید که اگر ارز دیجیتال اتریوم روند نزولی را در پیش می‌گرفت و به قیمت 1000 دلار می‌رسید، شما تمام دارایی خود را به واسطه اهرم از دست می‌دادید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما عزیزان را با قراردادهای دائمی در بازار ارز دیجیتال آشنا کنیم و فواید و معایب آن را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. همان طور که در این مطلب نیز به آن اشاره کردیم، قراردادهای دائمی شباهت بسیار زیادی را به قراردادهای آتی دارند و این امکان را به کاربران خواهند داد تا که به واسطه حدس و گمان خود سود خوبی را در بازار ارز دیجیتال به دست آورند.
علاوه بر این مسئله فعالان بازار ارز دیجیتال به واسطه قراردادهای دائمی قادر خواهند بود به واسطه یک مبلغ کم، به واسطه اهرم‌ها سود بسیار خوبی را از معاملات خود به دست آورند. همین مسائل موجب شده است که در حال حاضر قراردادهای دائمی به یکی از بهترین و محبوب‌ترین روش‌های معاملاتی بازار ارز دیجیتال تبدیل شود.
در پایان جا دارد به این مسئله اشاره کنیم که این مسئله کاملا درست است که قراردادهای دائمی مزایا و کاربردهای بسیاری را دارند، اما این را نیز به خاطر داشته باشید که قراردادهای دائمی معایبی را نیز به همراه دارند که از جمله این موارد می‌توان به ریسک بالای این نوع از معاملات اشاره کرد. این نوع از معاملات ریسک بسیار زیادی را به همراه دارند و همین مسئله موجب شده است که این روش معاملاتی دارایی بسیاری از کاربران بازار ارز دیجیتال را لیکوئید کند. برای همین نیز توصیه ما به شما عزیزان این است که اگر شما عزیزان از جمله افرادی هستید که در بازار ارز دیجیتال تازه وارد می‌باشید، از استفاده از این روش معاملاتی خود داری کنید تا که دارایی خود را در معرض خطر قرار ندهید.
 

مرجع: dailyhodl

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی