آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

آقای ارز دیجیتال

تریدر و محقق ارز دیجیتال

  • ۰
  • ۰


ترون یکی از رمزارزهای محبوب بازار ارزهای دیجیتال است که توجه سرمایه‌گذاران زیادی را به سمت خود جلب کرده است. رشد رمزارزها در همان سال‌های اولیه یکی از مواردی است که باعث تشویق سرمایه‌گذاران به اختصاص دارایی می‌شود. ترون جزو ارزهایی است که در سال‌های ابتدایی رشد بسیار خوبی داشت و همین باعث شد تا افراد زیادی در عرضه اولیه آن سرمایه‌گذاری کنند. با بررسی تاریخچه رمزارز ترون متوجه می‌شویم که این رمزارز در ابتدا توکنی بر پایه شبکه اتریوم بوده اما در سال 2018 به بلاکچین اختصاصی Tron انتقال یافته است. در آن زمان تمام توکن‌های مبنی بر شبکه ERC-20 با ارز دیجیتال TRX که روی بلاکچین شخصی ترون قرار داشت معامله شدند و حذف کامل توکن ERC-20 اتفاق افتاد. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه رمزارز ترون و نوسانات قیمتی آن از ابتدا تا کنون، در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با رمزارز ترون و اهداف آن

آشنایی با رمزارز ترون

ترون شبکه‌ای غیرمتمرکز بر پایه انتشار محتوا، بازی و سرگرمی است و بخاطر ویژگی‌هایی که دارد برای سرمایه گذاران جذاب است. شبکه ترون دارای ارز اختصاصی با نماد اختصاری TRX است و در ایران با نام ترونیکس نیز شناخته می‌شود. عملکرد این شبکه بر مبنای الگوریتم اثبات سهام (Delegated Proof of Stake) طراحی شده و امنیت شبکه از این طریق فراهم می‌شود. دارندگان TRX نمایندگانی را انتخاب کرده و به آن‌ها وکالت می‌دهند تا به تولید بلاک‌ها بپردازند. پس از ایجاد بلاک‌ها و تایید تراکنش‌ها پاداش بدست آمده به دارندگان TRX داده می‌شود. کوین‌های ترون پس از انتقال به بلاکچین شخصی این شبکه، دیگر قابل استخراج نیستند. در حال حاضر بیش از 100 میلیارد کوین TRX وجود دارد که از این تعداد فقط 71 میلیارد آن قابل معامله است.
پلتفرم ترون امروزه جایگاه ویژه‌ای در بین کاربران بازار ارزهای دیجیتال دارد و جزو یکی از شبکه‌هایی است که امکان ساخت هرگونه برنامه غیرمتمرکز (DApps) را به کاربران می‌دهد. سرویس اشتراک فایل بیت تورنت، بزرگترین سرمایه‌گذاری در تاریخچه رمزارز ترون را به خود اختصاص داده است. هدف از ایجاد شبکه ترون، آماده کردن بستری برای اینترنت غیرمتمرکز است. برعکس پلتفرم‌های متمرکز، شبکه ترون توسط هیچ سازمان و فرد خاصی کنترل نمی‌شود. بنابراین تمامی واسطه‌ها حذف شده و مدیریت و کنترل شبکه به دست خود کاربران است. از این رو کاربران می‌توانند محتوا و برنامه خود را ایجاد کرده و آن را بدون نیاز به برنامه‌های واسطه همچون اپل استور، فروشگاه گوگل پلی و ... با بقیه کاربران به اشتراک بگذارند.

تاریخچه رمزارز ترون و معرفی تیم آن

ترون برای اولین بار در سال 2014 طراحی شد و در سپتامبر سال 2017 توسط جاستین سان (Justin Sun) که یک کارآفرین چینی بود راه‌اندازی شد. این شبکه در ابتدا بر بستر بلاکچین اتریوم فعالیت می‌کرد. سپس در 25 ژوئن سال 2018 به شبکه اصلی ترون منتقل شد که به عنوان روز استقلال ترون شناخته می‌شود. اگر مروری بر تاریخچه رمزارز ترون داشته باشیم می‌بینیم که در همان ابتدا بیش از 70 میلیون دلار روی این رمزارز شرقی سرمایه‌گذاری شده است. جاستین سان به دلیل تجربه‌ای که از توسعه ریپل داشت توانست حمایت مالی گسترده شرکت‌های بزرگ شرقی ازجمله بیت‌مین، کیوتم، اف‌بی‌جی کپیتال و بایننس را به سمت ترون جذب کند. البته جاستین سان تنها فرد فعال در تیم ترون نبود و فردی به نام لوشن چن (Lucien Chen) که مدیریت شرکت‌های بزرگی همچون علی بابا و تنسنت را بر عهده داشت در کنار جاستین سان فعالیت می‌کرد.
لوشن چن بخش فنی ترون را مدیریت می‌کند و کنترل تمام فعالیت‌های الگوریتم نویسی شبکه، مدیریت داده‌ها، رمزنگاری و تبلیغات را برعهده دارد. طبق آمار وبسایت ترون، تعداد افرادی که در این مجموعه فعالیت می‌کنند به بیش از 100 نفر می‌رسد. اما اطلاعات مشخصی از کارمندان ارائه نشده است. براساس توضیحات موجود در وبسایت ترون، کارمندان فعال این شبکه قبلا در شرکت‌های علی بابا، تنسنت و بایدو کار می‌کردند. بیت تورنت (Bit Torrent) بزرگترین سایت اشتراک گذاری فایل‌ها در بستر اینترنت است و به صورت غیرمتمرکز فعالیت می‌کند. یکی از موارد و اقدامات مهمی که در تاریخچه رمزارز ترون وجود دارد خرید سایت بیت تورنت در سال 2018 توسط بنیاد این شبکه است. بنیاد ترون با این کار توانست زیرساخت‌های لازم برای بازی‌های آنلاین و برنامه‌های غیرمتمرکز در بلاکچین ترون را فراهم کند. جاستین سان در سال 2021 خبر منحل شدن بنیاد Tron را داد و اعلام کرد که اعضای این شبکه می‌توانند آن را مدیریت کنند.

همچنین بخوانید:

ارز دیجیتال TNT چیست؟ آیا این رمز ارز کلاهبرداری است؟

نوسانات قیمتی ترون و سقف تاریخی آن

در زمان نگارش این مقاله در تاریخ 16/07/1401 قیمت ترون 0623/0 دلار معادل 2063 تومان است. سرمایه گذارانی که در همان ابتدای عرضه ترون بر روی آن سرمایه‌گذاری کرده بودند سود زیادی به دست آوردند. درحالیکه بیشتر رمزارزها به زمان بیشتری برای رشد نیاز دارند. تاریخچه رمزارز ترون حاکی از آن است که این ارز با ارزش 002/0 دلار کار خود را آغاز کرده بود. با توجه به قیمت دلار در سال 2017 بسیاری از کاربران ایرانی می‌توانستند حجم زیادی از ترون را خریداری کنند. با اینکه استارت ترون در سال 2017 زده شد اما در همین سال نوسانات قیمتی زیادی برای ترون اتفاق افتاد و در زمستان حدود 1000 درصد رشد کرد و قیمت آن به 028/0 دلار افزایش یافت. با این رشد سریع، ارزش ترون در طی سه ماه ده برابر شده بود و این باعث شد افراد با حجم بالایی نسبت به خرید آن اقدام کنند. در پایان سال 2017 قیمت ترون به 0447/0 دلار رسید که نسبت به ارزش عرضه اولیه آن رشد بسیار خوبی محسوب می‌شد.
سال 2018 با روند مثبتی برای ترون آغاز شد و در ابتدای سال پیشبینی می‌شد قیمت ترون به یک دلار برسد. اما روند قیمتی ترون مطابق انتظار سرمایه‌گذاران پیش نرفت و رفته رفته دچار کاهش قیمت شدید شد. به طوریکه در پایان سال 2018 ترون با قیمت 0188/0 دلار معامله می‌شد و نسبت به ابتدای سال افت شدیدی را تجربه کرده بود. البته این روند کاهشی مختص ترون نبود و در سال 2018 ارزش بیستر رمزارزها کاهش یافت که باعث شدسرمایه‌گذاران زیادی ضرر کنند. البته به دلیل اینکه افت قیمت ترون کمتر از سایر ارزها بود تعدادی از سرمایه‌گذاران از این فرصت استفاده کرده و مقداری ترون خریدند.
رمزارز ترون در سال 2019 نیز با نوسانات زیادی مواجه شد و قیمت آن تحت تاثیر اخبار مثبت و منفی کم و زیاد می‌شد. ارزش ترون در این سال نسبت به 2018 باز هم کاهش یافت و در پایان سال به 0133/0 دلار رسید. اما در سال 2020 ترون دوباره رشد خود را از سر گرفت و با وجود اخبار منتشر شده توانست به قیمت 0268/0 دلار برسد. البته بیتکوین در این سال رشد خوبی داشت و همین باعث شد تا ارزهای دیگر هم به دنبال آن رشد کنند. ترون هم از این گروه جدا نبود و نسبت به سال‌های 2018 و 2019 رشد خوبی را تجربه کرد. در سال 2021 با انتشار اخبار مثبت در بازار ارزهای دیجیتال ترون هم مانند سایر رمزارزها با وجود نوسانات زیاد، به خوبی رشد کرد و در پایان سال 2021 قیمت 0765/0 دلار را به ثبت رساند.

قفل شدن سرمایه زیادی در شبکه ترون

بررسی تاریخچه رمزارز ترون در چند ماه گذشته، رشد این ارز را در شرایط نامساعد بازار نشان می‌دهد. استیبل کوین اختصاصی شبکه ترون USDD در خرداد ماه 1401 تا چند قدمی سقوط رفت اما دوباره ارزش آن با یک دلار برابر شد. USDD در همان هفته‌های اول از لحاظ ارزش بازار جزو 100 رمزارز بزرگ دسته‌بندی شد. عرضه استیبل کوین شبکه ترون همزمان با فروپاشی ترا اتفاق افتاد و به دلیل اینکه سود 30 درصدی برای سرمایه‌گذاری اعلام کرده بود افراد زیادی روی آن سرمایه‌گذاری کردند. این موضوع باعث افزایش قیمت ترون شد و در یک هفته رشد 16 درصدی را تجربه کرد.
طبق اطلاعاتی که در دیفای لاما وجود دارد سرمایه قفل شده در شبکه ترون به طور چشمگیری افزایش یافته و بعد از bnb smartchain رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. به طوریکه در چند ماه گذشته ارزش کل قفل شده در ترون 2/5 میلیارد دلار بود. علت اصلی این رشد این بود که تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران از بین اپلیکیشن‌های دیفای به پلتفرم JustLend روی آوردند و این باعث رشد 1 میلیارد دلاری جاست لند در 48 ساعت شد. یکی از نگرانی‌ها در مورد شبکه ترون ارائه سود زیاد به سرمایه‌گذاران است و بیشتر افراد نگران این هستند که آیا ترون همانند ترا به لبه پرتگاه می‌رسد یا نه؟ اما به نظر می‌رسد استیکینگ USDD توسط تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران ترون را به سمت دیگری هدایت خواهد کرد.

عوامل موثر در تعیین قیمت ترون

عوامل موثر بر قیمت رمزارز ترون

رشد قیمت و یا کاهش ارزش ارزهای دیجیتال همیشه تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون عرضه و تقاضا، حمایت دولت، پشتیبانی افراد مشهور و ... بوده است. ترون نیز از این قاعده مستثنا نیست و تاثیر عوامل بیرونی بر ارزش این ارز دیجیتال در بررسی تاریخچه رمزارز ترون به طور کامل مشهود است. حمایت اشخاص مهم و سلبریتی‌ها نوسان‌های زیادی در قیمت رمزارزها ایجاد می‌کند. لیندزی لوهان که خواننده و ترانه‌سرای مشهور آمریکایی است از جذابیت شبکه ترون بخاطر هزینه‌های پایین تراکنش و سرعت بالای تایید آن‌ها تعریف و تمجید کرده و سرمایه‌گذاری خود در این شبکه را اعلام کرده است. خوانندگان مشهور دیگری ازجمله لیل یاتی و نه یو نیز دارایی‌های خود را روی شبکه ترون ذخیره کرده‌اند. این حمایت‌ها باعث شد تا افراد بیشتری به سمت ترون جذب شوند.
در اوایل سال 2019 شایعاتی در مورد ترون پخش شد که مبنی بر متمرکز بودن این شبکه و کلاهبرداری از مردم بود و به شدت قیمت ترون را کاهش داد. اما بعد مشخص شد که شرکت دیگری به نام Wave Field Super Community با سوء استفاده از نام ترون، بیت تورنت و یوتورنت افراد را فریب داده و سرمایه آن‌ها را از دستشان خارج کرده بود. بنیاد ترون در تابستان سال 2019 مقداری از توکن‌های موجود در شبکه را بازخرید کرد تا اعتبار شبکه ترون تقویت شود. این توکن سوزی باعث شد تا ترون اعتبار خود را ارتقا داده و با ارزش بالاتری معامله شود. همچنین پشتیبانی شرکت‌های بزرگ دنیا از ترون ازجمله Opera، Swisscom، Obike و سامسونگ به طور ویژه‌ای در افزایش ارزش ترون در آینده تاثیر دارد. خرید شرکت استیمیت توسط جاستین سان از دیگر مواردی بود که باعث نوسانات قیمتی ترون شد.

جمع بندی

پروژه ترون جدید بود و با اهداف جاه طلبانه به محبوبیت زیادی در بین کاربران بازار ارزهای دیجیتال رسید. با توجه به تاریخچه‌ای که در مورد ترون وجود دارد پیشبینی می‌شود آینده روشنی در انتظار آن باشد. ترون از زمان راه‌اندازی تا اکنون رشد بسیار خوبی را تجربه کرده و در گروه بهترین بلاکچین‌ها قرار دارد. با توجه به اعتباری که ترون در طی این مدت بدست آورده انتظار می‌رود برای سرمایه‌گذاری بلند مدت مناسب باشد. البته قبل از هر اقدامی باید به طور کامل همه جوانب را بررسی کنید.

مرجع: tradingview

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی